MasterChef Selebriti Malaysia

MaterChefSelebriti

Program MasterChef Selebriti Malaysia adalah program yang merupakan program hiburan amal yang mana seramai 16 orang selebiriti Malaysia berentap untuk menyumbang wang yang mereka menangi kepada badan-badan amal yang mereka wakili.

Sepanjang tayangan program ini di Astro Ria (tiap hari sabtu hingga selasa pukul 9 malam) selain hidangan menu masakan dari selebriti tanah air kita juga di hidangkan dengan drama selebriti di dalam program itu. Kita dihidangkan dengan ragam dan aksi selebriti tanah air di dapur dalam program MasterChef Selebriti Malaysia yang telah bermula bersiaran di Astro Ria (saluran 104) pada 26 Mei sehingga kini.

Program MasterChef Selebriti Malaysia mempunyai 26 episod dan dah nak habis pun tayangannya. ┬áDengan penyingkiran Tomok (episode 22: tayangan pada 1 Julai 2012 – Ujian Sajian Pantas yang bertemakan masakan lempeng) maka barisan artis MasterChef Selebriti Malaysia kini tinggal hanya enam orang sahaja. ┬áMereka adalah seperti berikut : 

 

 Para selebiti yang telah tersingkir di awal program MasterChef Selebriti Malaysia adalah seperti berikut:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Didalam program ini kita dihidangkan dengan watat-watak selebriti semasa didapur. Yang paling ketara ialah Azwan Ali yang banyak menimbulkan kontroversi dan beliau juga suka berceloteh dan bergurau semasa memasak. Tapi dengan gurauan nya juga dapat menghiburkan penonton. Tak kurang juga Raja Azmi dengan drama air matanya. Dato Fazley pula nampak gayanya adalah saorang selebriti yang kelihatan bersunguh-sunguh menjalankan tugasan memasak dan beliau selalu menang dalam hidangan masakan beliau. Beliau juga selalu menjadi ketua kumpulan dan melihatkan kebolehan memasak dengan tenang.

Banyak lagi drama ditonjolkan oleh selebriti ini semasa dalam program MasterChef Selebriti ini dan terpulanglah untuk penonton menilaikannya.

Bagi saya program yang penuh dengan drama ini dapat menghidupkan rancangan ini dan membuat penonton berasa terhibur dan tak rasa bosan menonton nya. Memang saya nantikan siarannya setiap sabtu hingga selasa pada pukul 9 malam di Astro Ria (channel 104).

Masakan yang disediakan oleh selebriti program MasterChef Selebriti Malaysia dinilai oleh barisan juri professional yang terdiri dari Chef Joe, Chef Zubir dan Chef Adu (Amran Hassan). Lihat gambar-gambar mereka yang hansome dibawah :

Chef Joe

 

 

Chef Zubir

 

Chef Adu (Amran Hassan)

 

Nantikan episode 23 yang akan ditayangkan pada 2 Julai 2012: Cabaran Sajian Luar yang mengimbau nostalgia dengan penyediaan masakan kegemaran Allahyarham Tan Sri P.Ramlee. Turut menampilkan Datuk Aziz Satar dan Mariani.

 

 

Related Articles:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*
= 3 + 8

CommentLuv badge

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck